De Darmen: waar uw gezondheid begint...


Colonhydrotherapie oftewel hoge darmspoeling omvat een veilige, geleidelijke vulling van gefilterd water in de dikke darm over de gehele lengte op een prettige temperatuur van 32C-38C.
Het water loopt door middel van een speciaal apparaat via een canule ( deze wordt eenmalig gebruikt) de darm binnen en even later gaat de dikke darminhoud via een kijkglas in het toestel door een dikke slang zo naar de afvoer.
Je kunt dus zien wat je lichaam aan afvalstoffen zo al verlaat en dat kan verbazingwekkend veel zijn. Het apparaat waar mee gewerkt wordt is een zogenaamd "gesloten systeem" en er komen hierdoor geen geurtjes vrij.

Er wordt gewerkt volgens de Slowflo-methode en dat betekent dat er bij de behandeling rekening wordt gehouden met het zenuwstelsel. Het water wordt heel rustig de darm ingebracht en zorgt er voor dat er veel rust in het lichaam ervaren wordt tijdens en na de darmspoeling. Deze methode is zacht en respectvol naar u en uw darm.

Resultaat

De hoge darmspoeling verwijdert stagnerende darminhoud, slechte bacteriën en hun gifstoffen, als ook gassen, mucus (slijm), parasieten, wormen, schimmels (Candida Albicans) en afvalstoffen van cellen.
De bedoeling is om ook harde korsten en brokken, die zich in de loop der jaren hebben vastgezet aan de darmwand te weken en los te laten. Tevens wordt de peristaltiek van de dikke darm gereguleerd.
De behandeling zal niet alleen op de hoofdklacht zijn uitwerking hebben, ook het algeheel welbevinden, de vitaliteit en de doorbloeding van het lichaam zal verbeteren.
Tevens kun je het zien als een schoonheidsbehandeling van binnen uit omdat de huid er mooier en gezonder uit gaat zien.
In veel gevallen zijn 4 tot 6 behandelingen over het algemeen voldoende om het gewenste resultaat te bereiken, maar bij langdurige klachten kunnen meer behandelingen nodig zijn.

Spoelt colonhydrotherapie de eigen darmflora weg?

Door het lichaam te reinigen en een douche van binnenuit te geven met een heel langzaam vulritme, kan het lichaam zich ontdoen van fysieke én emotionele ballast. Dit heeft tot gevolg dat er ruimte vrijkomt aan de darmwand waardoor juist de lichaamseigen bacteriën zich weer kunnen nestelen en de flora zich weer kan herstellen.

Maakt colonhydrotherapie de darmen afhankelijk?

De therapie traint de darm juist om een goede peristaltiek te krijgen. Ook het herstellen van de flora, heeft tot gevolg dat de peristaltiek zich herstelt. De darm is een spier en zoals je de darm kunt trainen in ophouden, zo kun je de darm ook trainen in loslaten. Het reinigen duurt totdat het lichaamseigen herstelvermogen weer hersteld is.