Mijn naam is Bart, 58 jaar. Een tijdje terug heb ik drie darmspoelingen gehad door Elly. In de jaren ervoor had ik ook al ervaring opgedaan bij een ayurvedische dokter. Misschien dat Elly me daarom vroeg eens op te schrijven hoe zo'n spoeling verloopt. Dat heb ik gedaan en hoop dat het een leesbaar reisverslag is geworden.

Eerst de intake/ Interview:

Elly is heel rustig en omdat ze verpleegster is geweest voel je je meteen in goede handen. Eerst neemt ze een interview af over je eventuele ziektegeschiedenis, hoe je ontlasting gaat op het moment en wat je denkt te gaan bereiken met de spoeling.

Inbrengen van de canule:

Daarna vindt de behandeling plaats. In het toilet in de behandelkamer ontdoe je je van je onderkleding en mag je een handdoek om. Als je op je zij op de behandeltafel ligt brengt Elly de zogenaamde canule in. Zo'n canule is niet dik hoor, hooguit 1,5 cm. Ze vraagt je hoorbaar in en uit te ademen. Op het moment dat je uitademt duwt ze het plastic ding heel voorzichtig naar binnen. Omdat er glijspul op zit is het eigenlijk een fluitje van een cent. Als dat ding eenmaal zit kan ie er niet meer uit omdat er twee koordjes aanzitten waar je met je onderrug op ligt. Want je kunt daarna gewoon op je rug liggen. Ze legt warme handdoeken over je heen en dat voelt dan weer heel discreet. Ze legt wat kussens onder je hoofd en je knieën en dat is dan heel comfortabel. Een rustig meditatiemuziekje erbij en dan kun je ontspannen.

Spoelen:

Het is eigenlijk geen spoelen zoals een vaatwasser zeg maar. Ze laat heel langzaam lichaamswarm water in je darm lopen. Als de druk in je buik oploopt stopt ze meteen. Dan kan het water zich rustig verspreiden. Daarna vult ze weer rustig bij. Als je enigszins druk op je darmen voelt zet Elly het apparaat op "leeglopen".

Leeglopen en masseren

De eerste keer is dat leeglopen schrikken omdat je bang bent dat de canule wegschiet en alles onder zit. Maar dat gebeurt niet en is volgens haar ook nooit gebeurd. Van dat weglopen ruik je niets. Je ziet wel wat. Door een holle glazen buis in het apparaat kun je volgens wat er uit je darm loopt. Ondanks dat ik al drie dagen niks gegeten had (ik wilde meteen wat afvallen), en dus geen ontlasting meer had gehad was het een spektakel. Pikzwart water en grote zwarte brokken, alles bij elkaar misschien wel 300 gram (?). Dat moet er al jaren gezeten hebben zegt Elly. En dat heeft de opname van mineralen en vitamines moeilijker gemaakt. Tijdens het leeglopen masseert ze je darm, als je dat wilt tenminste. Ik heb dat gelukkig wel gedaan. Elly weet precies hoe de darm loopt en ze duwt voorzichtig van het begin naar het eind. Ik voelde dat ze door de druk een opstopping los maakt en kon dat meteen op de breedbeeld buis zien gebeuren.

Weer vullen, legen en masseren:

Alles bij elkaar heeft ze me in dat uur drie maal rustig gevuld en geleegd. Je voelt dat er meer water in komt de volgende keren. Alsof het langs de blokkades dieper je darm inkomt. Als je het vraagt kan ze bijhouden hoeveel water naar binnen gaat. Bij mij was dat de eerste keer maar 200 cc, maar de derde keer bijna 700. Als het uur bijna om is neemt ze voorzichtig de canule er uit en kun je met je handdoek om naar het toilet. Daar blijkt dan toch nog wel wat water en aanverwanten naar buiten te willen en daar mag je even rustig voor gaan zitten.

Het resultaat:

Ook de tweede en derde keer dat ik gespoeld werd, steeds met een week ertussen, kwam er veel los. Onbegrijpelijk wat ik allemaal vasthou met die darmen van mij. Ik doe het uit preventieve overwegingen omdat ik nogal eens naar de Mac ga en andere ongezonde dingen eet en drink. Ik voelde me na de eerste keer al een stuk vitaler en gezonder. Mijn stoelgang was eerst erg waterig en was meteen na de eerste keer al hoe je die zou willen hebben. Gewoon dus. Kortom een goede ervaring. Ik had het twee jaar geleden al ergens laten doen, maar daar vulden ze me steeds zo snel dat het heel stresserend was met als gevolg dat ik alleen lucht los liet. Dat is bij Elly wel echt anders, heel relaxed en effectief eigenlijk. Bedankt Elly

BartHallo Elly,

Het was fijn bij en met jou gisteren.
Dank je wel voor je zorgvuldigheid en vriendelijkheid.

JanHallo, ik ben Yvon en ik ben heel erg blij dat ik ruim een half jaar geleden uit pure nieuwsgierigheid mijn eerste afspraak bij Elly heb gemaakt. lk wilde graag mijn lichaam reinigen. Een hoge darmspoeling leek mij daarom wel wat. lk had verder geen klachten, dacht ik. Tijdens het eerste consult stelde Elly mij allerlei vragen over mijn gezondheid waar ik vooraf nooit bij stil had gestaan. Ik bleek toch wel erg hoog te scoren op de lijst met klachten die hier op deze website staat. Ik had er geen notie van dat ik altijd uitgeput en winderig was, buikpijn, obstipatie en/of diarree had etcetera etcetera. Dit was er door de jaren heen zo bij ingeslopen dat ik me daar niet bewust van was.

Dus tijdens het eerste consult vertelde ik Elly nergens last van te hebben en we begonnen met de eerste darmspoeling. Dat was even schrikken! lk merkte aan de reactie van Elly dat de darmen toch wel erg vervuild waren. Op haar advies heb ik toen een ontlastingonderzoek laten doen en daarin werd bevestigd dat mijn darmen er ontzettend slecht aan toe waren. lk zou binnen afzienbare tijd ziek zijn geworden. lk startte direct met een reeks van darmspoelingen in combinatie met een dieet en de enzymtherapie.

Afgelopen week heb ik mijn laatste darmspoeling gehad en gelukkig kan ik melden weer helemaal schoon en gezond te zijn.

Achteraf kan ik zeggen dat er in mijn geval veel onverwerkte trauma's uit mijn kindertijd- letterlijk oude shit- lagen opgeslagen in mijn darmen. Door de spoelingen is dit allemaal losgekomen en heb ik deze alsnog kunnen verwerken en een plaatsje kunnen geven. Er zijn ook zaken aan de oppervlakte gekomen waarvan ik niet wist dat ze nog zo doorwerkte in mijn dagelijkse functioneren. Deze therapie heeft mij letterlijk bevrijd van allerleĆ­ negatieve oude gedragspatronen en ik voel me als herboren. lk ben niet alleen klachtenvrij en schoon maar ik voel me ook weer 29 jaar. Deze therapie heeft mij onder de deskundige begeleiding van Elly letterlijk het leven gered.

Over Elly: ik heb Elly ervaren als een warme, lieve, integere, intuitieve en begripvolle vrouw. Van een bezoek aan haar kwam ik altijd weer blij en opgeladen thuis. Dit gaf me ook de kracht de therapie helemaalaf te maken.

Kortom: ik raad iedereen aan om uit pure preventieve overwegingen een kort kuurtje te doen. Je zult er versteld van staan wat dit in positieve zin met je doet. Je gezondheid is mijn inziens uiteindelijk je belangrijkste bezit.

Yvon